Skill your test - Web Development

## Results

You are pass

You are Fail

### #2 A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:?Speed of the train relative to man = 125 m/sec 10 = 25 m/sec. 2 = 25 x 18 km/hr 2 5 = 45 km/hr. Let the speed of the train be x km/hr. Then, relative speed = (x - 5) km/hr. x - 5 = 45 x = 50 km/hr.

Explanation :

 Speed of the train relative to man = 125 m/sec 10

 = 25 m/sec. 2

 = 25 x 18 km/hr 2 5

= 45 km/hr.

Let the speed of the train be x km/hr. Then, relative speed = (x – 5) km/hr.

x – 5 = 45          x = 50 km/hr.

### #3 125,80,45,20,?

Explanation : As you can see each term in this series is obtained by adding 1 to the square of the preceding term.

So, missing term = (101)2 + 1 = 10202.

### #4 120, 99, 80, 63, 48, ?

Explanation : The pattern is – 21, – 19, – 17, – 15,…..

So, missing term = 48 – 13 = 35.

### #5 2,3,8,27, 112,??The pattern is x 1 + 1, x 2 + 2, x 3 + 3, x 4 + 4,..... So, missing term = 112 x 5 + 5 = 565.

The pattern is x 1 + 1, x 2 + 2, x 3 + 3, x 4 + 4,…..

So, missing term = 112 x 5 + 5 = 565.

### #6 20, 20, 19, 16, 17, 13, 14, 11, ?, ?

Explanation : Assume  mssing terms of the series be x1 and x2.

The sequence 20, 20, 19, 16, 17, 13, 14, 11, xv x2 is a combination of two series :

I. 20, 19, 17, 14, x1 and II. 20, 16, 13, 11, x2

The pattern in I is – 1, – 2, – 3,……So, missing term, x1 = 14 – 4 = 10.

The pattern in II is – 4, – 3, – 2,……So, missing term, x2 = 11 – 1 = 10.

### #7 625, 5, 125, 25, 25, ?, 5

Explanation :

I. 625, 125, 25, 5 &  II. 5, 25, ?

I is ÷ 5, while that in II is x 5. So, missing term = 25 x 5 = 125.

### #8 India and this country has signed an agreement to share tax-related information from Jan 2018.

Explanation :Indian Government has signed an agreement with Switzerland to allow automatic sharing of tax- related information

### #12 How many FM channels under Phase III are present for auction by Union Cabinet?

Explanation : The Union cabinet approved an auction of 683 private FM radio frequencies in 236 cities across the country under Phase III of FM radio privatization.

### #13 The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

How : Let C.P. of each article be Re. 1 C.P. of x articles = Rs. x.

S.P. of x articles = Rs. 20.

Profit = Rs. (20 – x).

 20 – x x 100 = 25 x

2000 – 100x = 25x

125x = 2000

x = 16.

### #14 A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

How : C.P. of 6 toffees = Re. 1

 S.P. of 6 toffees = 120% of Re. 1 = Rs. 6 5

 For Rs. 6 , toffees sold = 6. 5

 For Re. 1, toffees sold = 6 x 5 = 5. 6

### #15 Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

How : This is a simple alternating addition and subtraction series. In the first pattern, 3 is added; in the second, 2 is subtracted.

### #18 September 29 is observed as the ____________.

Briefing :World Heart Day is celebrated every year on September 29

### #19 Which of the following taxi starts testing world’s first self-flying taxi?

Wow Dubai : Dubai made history in the world of aviation when it started testing world’s first self-flying taxi recently